Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Отчет за дарителската кампания на читАлнЯта през 2018 г.

Публикувано на 20.02.2019

През изминалата година направихмерекордните дарения на общо 6719 книги към 75 различни библиотеки в България. Благодарим на всички, които се включиха!

Изключителна признателност бихме искали да изкажем на дарителите, които се взеха участие в кампанията ни от ноември и декември – „Да съберем 2019 нови книги за библиотеките до края на годината“, в която успяхме да съберем почти три пъти повече книги от първоначално поставената цел (обработката и разпращането на част от тях продължи и през 2019г.)

Дарения получиха Столична библиотека, регионалните библиотеки в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Перник, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище Хасково, както и общинските библиотеки в Димитровград, Казанлък, Карлово, Самоков и Севлиево.

Нови книги попълниха фондове и на още 39читалищни библиотеки, както и на11 училищни и една университетска. Направихме и дарения към 4 други книжни кампании.

Пълен отчет на даренията за 2018г. можете да намерите тук.

Продължаваме с дарителската ни кампания и през 2019 г. Всяка библиотека, която има нужда от нови книги, може да се свърже с екипа ни на chitalnyata@gmail.com или на телефоните ни за контакт -0885 921 620