Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Отчет за дарителската кампания на читАлнЯта през 2017 г.

Публикувано на 19.03.2018

snimkaПрез 2017г. екипът на читАлнЯта и Сдружение за градски читални направиха дарения на общо 4634 книги – почти толкова книги, колкото има и по рафтовете в нашата библиотека.

96 регионални, градски, общински, училищни, и читалищни библиотеки получиха специализирана, съвременна художествена, и детиска литература, с които да попълнят своите фондове. Благодарение на ползотворното сътрудничество с фондация „Глобални библиотеки“, през месец април 2017г. осъществихме съвместна дарителска акция и събрахме над 2500 детски книги, по-голямата част от които вече намериха своите малки читатели.

44 от библиотеките са читалищни, 22 – училищни и университетски, а 13 – регионални, градски и общински. Дарения получиха и билиотеките на УСБАЛО – София, ПИЦ по зависимости и Детската библиотека в Стара Загора, Горската библиотека в Родопите, 61‘ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, и други.

Пълен отчет на даренията за 2017г. можете да намерите тук.

Галерия със снимки от направените дарения разгледайте във фейсбук страницата ни тук.

Продължаваме с дарителската ни кампания и през 2018 г. Всяка библиотека, която има нужда от нови книги, може да се свърже с екипа ни на chitalnyata@gmail.com, а ние, от наша страна, искаме да благодарим на всички наши читатели и дарители!