Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Островът на мъглите

Тази книга е налична в читАлнЯта.
2006
Сиeла

"Островът на мъглите" разказва историята на Радо, който след падането на Берлинската стена се озовава, почти случайно, в Англия, където попада в най-чудновати социални кръгове. Неговият неподправен наивен чар, привлекателната му външност и няколко случайни събития му проправят път във висшето обществото, където преживява страстни и романтични мигове с не по-малко страстни жени. "Островът на мъглите" е както една тънка и добронамерена сатира на английското общество, с всичките му странности и тайни, така и иронично вглеждане в обствените ни страсти и предразсъдъци. Романът се развива на фона на айдраматичните политически промени в следвоенна Европа. Историческите сътресения обаче остават някак встрани от вниманието на героя, който е погълнат от своите социални и романтични премеждия. Книгата е наситена с любовни и спортни преследвания и игри и разкрива по увлекателен начин два от най-затворените светове - чужбина и нашия вътрешен свят. 


Юлиан Попов е автор на книгата "Английска България или Швейцария на Балканите" (Ciela, 2005) и един от авторите на нашумелия сборник "Секс Off" (2006). Автор е и на стотици статии, публикувани в България и чужбина, за разрастването на Европа, английския живот и политика, образованието по света. Той е един от създателите на Нов български 
университет и негов пръв изпълнителен директор. Директор е на британската благотворителна организация "Friends of Bulgaria". От 1994 година живее в Лондон, където работи като журналист и консултант. Женен е и има двама сина.