Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Арлингтън Парк

Тази книга е налична в читАлнЯта.
2009
Прозорец
Повече информация

Арлингтън Парк е обикновено английско предградие, където мъжете отиват сутрин на работа и оставят жените си във врящия казан на горчивината, трупана ден след ден.
В рамките на един ден няколко жени се опитват да направят равносметка на живота и мечтите си. Джулиет е бясна на мъжете; Аманда е обладана от мисълта за смъртта и търси спасение в домакинската работа; Соли е бременна с четвъртото си дете; Мейси копнее да живее както иска, а не както се очаква от нея; Кристин събира всички на вечеря...

Като пренебрегва сюжетната атрактивност за сметка на вътрешния свят на героините си, Рейчъл Къск създава впечатляваща картина на съвременния семеен живот, като разкрива корените на гнева и отегчението и елегантно открехва вратата на надеждата, че ще намерим изгубената хармония в отношенията си.

Рейчъл Къск е родена през 1967 г. в Канада и прекарва детството си в Лос Анджелис. Романите й са награждавани с "Уитбред" ("Спасявайки Агнес", 1993) и "Съмърсет Моъм" ("Провинциален живот", 1997). Списание "Гранта" я поставя сред двайсетте най-добри млади британски писатели. Романът й "Арлингтън Парк" (2006) е номиниран за "Ориндж". Понастоящем Къск живее в Брайтън, Англия.