Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Стая

Тази книга е налична в читАлнЯта.
2011
Милениум
Повече информация

За петгодишния Джак Стая е целият свят...

Там е роден, там спят, играят и учат с Ма. Много неща развихрят въображението на Джак - змията под Легло, която той сглобява от яйчени черупки, измисленият свят, който е в Телевизор, уютът на Гардероб - зад дрехита на Ма, където тя го скрива за през нощта, в случай, че Старият Ник дойде.

Стая е дом за Джак, ала е затвор за Ма, където тя е държана от 19-годишна възраст - седем дълги години. Благодарение на силната си любов към сина си, тя създава за него живот в това тясно място. Но любопитството на Джак нараства заедно с нейното отчаяние и тя знае, че стаята не може да удържи нито една от двете емоции безкрайно дълго...

Разказана чрез необикновения, забавен и трогателен глас на Джак, Стая е затрогваща история на майка и син, чиято любов им дава сили да преживеят невъзможното.

"Стая" е обявен за един от десетте най-добри романа за 2010 година на Ню Йорк Таймс.


***


Петгодишният Джак живее в Стая и дори не подозира, че извън нея съществува свят като този в Телевизор. Един ден обаче токът спира и нищо за него и Мам вече няма да е същото...

"Една от най-въздействащите книги, който съм чел от много време насам." Джон Бойн, автор на „Момчето с раираната пижама”

"Силна, загадъчно красива и откровена." Майкъл Кънингам, автор на „Часовете”

„Стая” се чете на един дъх. След последната й страница светът ти изглежда същият, но нещо дълбоко в теб се е променило и това чувство продължава с дни." Одри Нифнегър, автор на „Пътешественикът във времето и неговата жена”